Hacamat’ın Faydaları

Eylül 14, 2018 0 ile Sifa-i Ruh


Hacamatla, kılcal damarlardaki tıkanıklıklar açılır.

Kandaki ve dokulardaki gaz ve toksinlerin hacamatla atılması, hacamat yapılan bölgeye bağlı damarlardaki kan akımını canlandırır.

Hacamat, dokuların beslenmesi ve oksijenlenmesini arttırır, sertlikleri ve ödemleri çözer.

Hacamat kan üretimiyle görevli organları (kemik iliği, karaciğer, dalak) uyarır, bağışıklık sistemini kuvvetlendirir, vücuda direnç kazandırır, ağrıları giderir, hastalıkları önler.

Kansızlık, bel tutulması, eklem ağrıları, baş ağrıları, bel, boyun fıtığına ve kireçlenmesine bağlı ağrılar, dalak, karaciğer hastalıkları, enfeksiyonlar, sinirsel, psikolojik ve her tür hastalığın tedavisinde, iç kanamayı durdurmada büyük yardımcıdır.

Maalesef, ülkemizde hacamat, kupa çekme, ebelik ve sülük tedavisi yıllarca horlanmış, aşağılanmış, yasaklanmış, sonunda bu meslekler yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kalmıştır.

Çok şükür, Amerika ve Avrupa’da bu sa­natlar üzerine araştırmalar yapılmaktadır ve bu uygulamalar, “modern tıbbın yeni uygulamaları” olarak anavatanına geri dönmek üzeredir. inşaAllah, yabancı markalar altında sunulan kendi değerlerimize, hiç olmazsa bu yolla kavuşacağız.
Hacamatı yasaklamanın yüzeysel sebeplerinden biri “bulaşıcı hastalıkla­rın çoğalması” korkusudur. Halbuki bu metod kusursuz ve mükemmel bir metoddur.

Hastalığın bulaşmasına da imkan yoktur, çünkü kan dışarı sızar­ken, bulaşıcı mikroplar hiçbir şekilde içeri giremez. Neşter veya kavanoz­da bulaşıcı veya zehirleyici madde olsa ve vücuda girmeye çalışsa bile, kan onu dışarı atar. Hacamat bittikten sonra kesiklere dokunmadan, kanın dur­masını ve kurumasını beklemek gerekir.

Kanı silmeye, kesiklere antiseptik kullanmaya, merhem sürmeye veya bantlamaya gerek yoktur. Çünkü taze kesikler için kandan daha iyi yara temizleyici, kapatıcı, enfeksiyondan ko­ruyucu ve iyileştirici bir şey yoktur.

Kesikler üzerinde kandan oluşmuş ka­bukları kurcalayarak, enfeksiyona yol açmamak gerekir.

Hacamatın Zamanı

Acil durumlarda hacamat her Pazar, Pazartesi, Salı ve Perşembe günle­ri yapılabilir. Fakat hacamat için en uygun zaman dilimi hicrî ayların 17., 19., 21., 23. günleri ile Pazartesi ve Perşembe günleridir. Çünkü bu dönem­de vücuttaki tüm hayati kuvvetler harekete geçtiği gibi, tüm zararlı madde­ler de baş kaldırır. Saat olarak en iyi zaman ise güneşin doğuşundan sonra­ki 2. ve 3. saatlerdir.

Hacamat aç karnına yapılır.

Gerçek Tıp Yitik Şifanın İzinde-Dr.Aidin Salih