Hacamat Ne Zaman Yapılmalı?
Eylül 14, 2018Ayın (hicrî) 17, 19, 21. günlerinde, Perşembe, Pazartesi ve Salı, oruçlu iseniz de, hacamat olun. Cuma, Cumartesi, Pazar, Çarşamba günlerinden sakının.
Kafa çukurundan hacamat unutkanlık getirir. Bundan sakının. Kim kan aldırırken Ayetel Kürsi’yi okursa, kan aldırmaktan fayda görür.”
Aç karnına hacamat daha iyidir.
Bunda şifa ve bereket vardır. Aklı ve hafızayı ziyade eder.
Perşembe günü Allah’ın bereketi üzerine hacamat olun. Cuma, Cumartesi ve Pazar günleri hacamattan sakının. Pazartesi ve Salı hacamat olun-Çünkü bu günler Cenab-ı Hakk’ın Eyyub (a.s.)’a beladan afiyet verdiği günlerdir. Çarşamba’dan da sakının. Zira Eyyub’un hastalığı bugün geldi-Cüzzam ve baras hastalığı Çarşamba günü veya gecesi meydana çıkar.”
Hacamat olmayanlar burun kanamasından, basur kanamasından, kadınlar ise aşın adet kanamasından korkmamalıdır. Bunlar doğal hacamattır ve kanı durdurmamak gerekir,- bilhassa yüksek tansiyon sebebiyle başlayan burun kanamasını durdurmak doğru değildir. Eski hekimler, bu gibi durumlarda, bayılma belirtisi görene kadar hiçbir müdahalede bulunmamışlardır. Kalp atışları ve kan dolaşımı yavaşladığı için, bayılmayla birlikte her tür kanama kendiliğinden durur.
Bugün hazır gıda tüketen çocuklar arasında burun kanaması sık görülüyor. Bu kanamalar, suni yemekler, az oruç tutmak, bağırsakların bozulması sebebiyle kandaki zararlı maddelerin artmasından muzdarip olan vücudun, kendini savunma yollarından biridir.
Vücut temiz kanı asla dışarı atmaz. Kanamayla atılan kan muhakkak zehir içeren kirli kandır. Genelde bu tür kanamalar hicrî ayın 13., 14., 15. (dolunay) günlerinde veya 29., 30., 1. (yeniay) günlerinde olur. Bu günlerde ayın tesiri ile dünya yüzeyi temizlenir: Yağmur yağar, şiddetli rüzgarlar hasta ve yaşlı ağaçları devirir, tıpkı insan vücudunun atıkları attığı gibi denizler çöpleri sahile atar. Bu günlerde hastalıklar şiddetlenir, kronik kanamalar çoğalır, kadınlar adet görür, vs…
Vücut, kronik olan rahim kanaması, basur ve burun kanamalarıyla kandaki zehir, fazlalık ve zararlı maddelerden kendini temizler, kan fazlalığından kurtulur. Bu kanamaları durdurmaya çalışmak sağlığa zarar verir. Kanamayla atılmayan fazlalıklar ve zehirli maddeler vücutta toplanır ve menenjit, orta kulak ve iç kulak iltihaplanması gibi iltihaplı hastalıklara, anjin, eklem ve kas romatizması, iltihaplı böbrek hastalıkları, paraproktit ve kalp hastalıkları, hatta verem, sedef, vitiligo, kanser ve cüzzama sebep olabilir. Her ay 100-150 gr. hatta özel durumlarda 250-300 gr. kan kaybı zararlı değil, faydalıdır.
Hacamat, tıkanıklık ve en fazla zararlı maddenin toplandığı belli bölgelerdeki ince damar ve kılcal damarlardan kan alınmasıdır. Büyük damarlardan kan aldırmak da faydalıdır. Mesela, sağ dirseğin toplardamarından kan alınırsa, karaciğer, sol dirseğin toplardamarından alınırsa, dalak hastalıkla-rına çok iyi gelir. Ancak hastaya kan nakli veya kan bağışı, sanıldığı gibi tehlikesiz değildir. Süt kardeşliği kavramının ne kadar büyük önem taşıdığını hatırlayın. Bebeği emziren kadın, anne hükmünde, onun çocukları da kardeş hükmündedir. Yani kan bağında olduğu gibi süt kardeşleri arasında da mahremlik doğar, birbirlerine nikah düşmez. Aynı şekilde birbirinden kan alanların kan kardeşliği durumu da aynıdır, belki daha da önemlidir.
Burada unutulmaması gereken bir nokta da kanın haram olduğu ve hiçbir şekilde kullanmamak gerektiğidir. (Bakara 173, Maide 3, Enam 145)
İbn-i Abbas (r.a.)’dan Ramuz el Ehadis. Peygamberimiz (s.a.v.) kan aldırdığı zaman, çıkan kanın toprağa gömülmesini emrederdi.
Burun, rahim ve basur kanaması gibi kronik kanamalardan ve kansızlıktan kurtulmak isteyen, bağırsak tedavisi yapmalıdır. Ispanak, semizotu, kırmızı pancar, yeşillik, özellikle dereotu, hindiba, maydanoz, kereviz yaprağı, turp yaprağı gibi çiğ sebzeler, havuç suyu, kırmızı pancar suyu ve karpuz tüketmeye ağırlık vermelidir. Hazır gıdaları, zararlı yiyecek ve içecekleri tüketmeyi bırakmalıdır.
Hazmı düzeltmeli, karaciğer temizlemesi yapmalı, orucu çoğaltmalı ve hacamat yaptırmalıdır. Kansızlığı ve kanamayı kan nakli veya fazla yemek değil, 3 günlük açlıklar, yeşil yapraklı sebzeler ve hacamat düzeltir.
Gerçek Tıp Yitik Şifanın İzinde-Dr.Aidin Salih