Çocuklara İsim Verirken Püf Noktalar

Eylül 20, 2018 0 ile Sifa-i Ruh

*Can Hecesi Ve Can eki Kullanılmamalı .
Neden Derseniz;
Can Kuran-ı Kerimde Rahman Suresinde Cinlerin Çoğulu Olarak Geçer anlamı budur ve Bu isimle sürekli çağrıldıklarında Negatif bir etki oluşturur hayatlarında çok sıkıntı çekerler çok zor hayatları olur etrafınızdaki can ismindeki kişilere can isimli kişilerle ilgili haberlerde görebilirsiniz mümkün olduğu kadar çocuklarda bu ek kullanılmamalı.

* Nur Eki ve İsmi Kullanılmamalı;
Neden Derseniz;
Nur İsmi Allah’ın İsmidir ve İnsanlarda Kullanılmamalıdır Kuran-ı Kerimdede Geçer Nur Eki Olan Kişilerde de Aynı Can ekinde olduğu gibi sıkıntılar yaşanıyor zor hayatları oluyor o yüzden kullanılmamalıdır.

Allah’ın Nur İsminin Anlamı;
En-Nûr, nurlandıran, nurun kaynağı, âlemleri nurlandıran, simalara, zihinlere ve gönüllere nur yağdıran, kulunun iç âlemini nurlandırarak onu hidâyete kavuşturan, hakkı, doğruyu görmesini sağlayan demektir.
Nûr, rûhânî ışık, âlemleri nûrlandıran, dilediğini nûr eden, nûr olan demektir.

İsimlerle İlgili Hadis-i Şerifler;
– Ebu Vehb el-Cüşemî (radıyallahu anh) anlatıyor:
“Resûlullah (aleyhissalâtu vesselâm) buyurdular ki: “Peygamberlerin isimleriyle isimlenin. Allah’ın çok sevdiği isimler Abdullah, Abdurrâhman’dır.
En sâdık olanları da Hâris ve Hemmâm isimleridir. En çirkinleri de Harb ve Mürre isimleridir”
Ebu Dâvud, Edeb 69,

Hz. Câbir (radıyallahu anh) anlatıyor: “Hz. Peygamber (aleyhissalâtu vesselâm) Ya’la, Bereket, Eflah, Yesâr, Nâfi ve benzeri isimlerin kullanılmasını yasaklamayı arzu etmişti. Sonra onun bu mevzuda sükut ettiğini gördüm. Sonra da yasaklamadan vefat etti.”

Bu hadisi Müslim, Âdab 13, (2138); ve Ebu Dâvud, Edeb, 70, (4960) rivayet ettiler. Hadisin metni Müslim’e aittir.

Ebu Dâvud’un rivayetinde şu ziyade mevcuttur: “…Zira kişi “Bereket burada mı?” diye sorar da “hayır yok!” diye cevap verirler.”

-Derlemedir-
Kaynaklar;
Rauf Atilla Polat
Tıbbı Nebi